Co-work Friday: Succesvol Offreren

IMG_5983

Afgelopen vrijdag een eerste (althans voor mij) Co-work Friday bijgewoond bij CvJO Ede. Supergezellig en zowaar ook nog wat geleerd. En dat helemaal gratis.  Een cadeautje dus!

Om te beginnen weer een aantal nieuwe gezichten ontmoet. Leuk is dat toch – steeds weer ondernemers ontmoeten! Is op zich al leerzaam.

Dan een gezamenlijk maaltijd met wat ieder had meegebracht: ook een bijzondere ervaring.

Vervolgens een interessante workshop van Hans Zomer: ‘Succesvol Offreren’. Ondanks best wat ervaring met het uitdokteren van offertes toch weer handige tips opgedaan.

  • Wat dacht je van vooraf aan het acquisitiegesprek, waar je bijvoorbeeld een eind voor moet rijden, vragen of je prospect wel budget heeft voor jouw product? Moet je lef hebben, zeg! Maar wel handig om te weten voordat je er een hoop energie in steekt. En je prospect, nou ja, de meesten ketsen er niet op af. Zegt Hans. Maar als dat toch gebeurt, was het misschien ook niet je ideale klant.
  • En dan de ‘G.R.I.P.-methode’? Vertaling: ‘Vasthouden! (je klant dus) – maar hoe? En wanneer?’ Weleens van gehoord?
  • En van ‘ga áltijd op gesprek! En vraag dan álles!’ Zorg dat je álles weet wat je te weten kunt komen. Dan kun je in offerte laten zien dat je een goede luisteraar bent en de vraag van je klant begrijpt. Dat is natuurlijk goed voor zijn broodnodige vertrouwen in jou.
  • Zeker als je ook nog de juiste van de vier communicatietalen kiest.
  • En ‘Houston, we have a problem and we wanna solve it!’ Nog zo een. Zit ook weer een verhaal aan vast.

Genoeg eye-openers dus!

Tenslotte nog een uurtje leuke gesprekken en een glaasje wijn. Zeer de moeite waard, zo’n Friday. En goed om de weten dat dit elke laatste Friday van de maand gebeurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *