‘Koud Bellen 2.0’: Hogere telefonische acquisitie

Koud Bellen 2.0. Dat biedt Petra Smit aan met haar groeiende bedrijf AllTelemarketing. ‘Koud Bellen 2.0’ betekent dat een goede relatie, een klik met je prospect is belangrijker is dan verkopen. Zodat je oprecht naar een win-win kunt zoeken. Dan moet je je dus goed voorbereiden op zo’n telefoongesprek.

maxresdefault

Cowork-day met Petra Smit, AllTelemarketing
Hoe je dat doet leerde Petra ons in een workshop tijdens de Cowork-day afgelopen donderdag bij het CvJO. Elke maand is er bij CvJO-Ede een gratis Cowork-day voor ondernemers uit Ede en omstreken. Als ondernemers delen we dan iets van onze professionele kennis. In een workshop bijvoorbeeld. Meestal is er een lunch vooraf, en achteraf is er de netwerkborrel.

Tips en tricks voor Koud Bellen 2.0
Wijdbeens staan en glimlachen, dat is een goede strategie bij koud bellen. Want echt, dan kom je ook via de telefoon krachtiger en vriendelijker over. En daarbij hanteer je natuurlijk een goede openingszin, waarin je uitlegt wat jij voor je klant kunt oplossen.

Het obstakel van de gedachte dat je je prospects lastigvalt met je telefoontjes tackelt Petra resoluut. Kwestie van mindset. Je wilt ze immers helpen? Je hebt iets te bieden waar je ze blij mee maakt. Dat moet je jezelf goed inprenten.

Kleine stapjes – voor je prospect én voor jezelf
Tja, dat zakkende humeur na een aantal succesloze telefoontjes. Want 35% van je prospects is nu eenmaal niet geïnteresseerd. En dat hakt er in. Wat helpt is bijvoorbeeld een moodboard aan de muur, met iets dat je blij maakt. En dagelijks een lijstje met álle succespuntjes die je wél hebt bereikt. Dat kan al zijn dat je de naam te weten bent gekomen van degene die eigenlijk moet hebben.

Reken vooral op meerdere telefoongesprekken per prospect. Het overgrote deel van je prospects is misschien geïnteresseerd. Dus die moet je ‘bewust maken van hun behoefte’. Met kleine stapjes. Een goede relatie, een klik met je prospect blijft het belangrijkste.

Hartelijk dank aan Petra Smit van AllTelemarketing!

De volgende Cowork-day zorgt Jaap Jansma voor een lezing over ‘Samenwerken in Open Source’. Wil jij daarbij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@cvjoede.nl. Dan krijg je persoonlijk een uitnodiging voor deze Cowork-day bij het CvJO in Ede.