Privacyverklaring

Pdf privacyverklaring Castecom juli 2018

Ik heb met zorg de privacyverklaring hieronder opgesteld. Want natuurlijk wil je weten wat ik met jouw gegevens doe. 

Voor mijn bedrijf verzamel ik persoonsgegevens. Ik krijg ze vanzelf, doordat iemand mij mailt of op een andere manier contact met me opneemt. En al zijn het er misschien niet veel, ik bewaar die gegevens wel. In deze privacyverklaring lees je waarom, wat ik ermee doe en hoe je die van jou kunt laten aanpassen of verwijderen.

Het is verplicht om deze privacyverklaring in glasheldere taal te schrijven. Helemaal mijn ding! Eigenlijk hoort dat voor elk document te gelden.

 

Welke persoonsgegevens bewaar ik?

Ik bewaar de gegevens die ik nodig heb om contact met je te kunnen opnemen. Dus waarmee ik je kan bellen of e-mailen. Als het nodig of gewenst is dat ik bij je langskom, dan bewaar ik ook je adresgegevens. Concreet betekent dat ik een of meer van de volgende persoonsgegevens van je bewaar:

  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Adresgegevens
  • Andere persoonsgegevens die in jouw mailberichten aan mij staan. Ik bewaar namelijk normaal gesproken alle mailberichten die je aan mij stuurt. En ook die ik aan jou (terug)stuur.

 

Waarom verwerk ik de persoonsgegevens?

Ik bewaar jouw gegevens simpelweg om contact met je te kunnen onderhouden. Bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. Of om bij langs te kunnen gaan als dat aan de orde is.

  

Wat doe ik niet met je gegevens?

Ik verkoop je gegevens niet en geef ze niet door aan anderen. Ook gebruik ik ze niet om uitgebreide websitebezoekers- of klantprofielen samen te stellen.

 

Met welke derde partijen deel ik je persoonsgegevens?

Normaal gesproken heeft niemand anders dan ikzelf toegang tot de gegevens die ik van jou bewaar. Maar strikt genomen zijn er wel derde partijen die er ook bij kunnen. Want voor mijn bedrijf gebruik ik of werk ik samen met

    • CMS WordPress;
    • webhost Sohosted;
    • SIDN, omdat mijn website een ‘.nl’ adres heeft;
    • boekhoudprogramma Tellow (Rabobank). Tellow heeft bovendien het Zeker-online-keurmerk;
    • Microsoft, van hen gebruik ik de Officeprogramma’s en Onedrive;
    • Mailchimp, eigenlijk alleen voor mijn kerst- en nieuwjaarsgroeten.

Ook elk van hen heeft een privacyverklaring, die vind je op hun websites. Waar zij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld, kan ik ook niet aansprakelijk worden gesteld. Tenzij ik daar volgens de wet wel aansprakelijk ben.

 

Wat doe ik met cookies?

Mijn website werkt (zoals alle websites) met cookies. Dat zijn kleine tekstbestandjes die bij het eerste bezoek aan een website worden opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Er zijn verschillende soorten cookies. Als mijn website al cookies gebruikt, zijn dat waarschijnlijk alleen zogenaamde ‘functionele’ cookies. Dit moet ik nog navragen bij WordPress. Die zorgen er voor dat de website werkt zoals het bedoeld is.  Wil je niet dat de cookies op je computer opgeslagen blijven? Dan kun je je browser zo instellen dat ze na gebruik worden verwijderd.

 

Hoe lang bewaar ik je persoonsgegevens?

Ik bewaar je persoonsgegevens zolang ik denk dat ik misschien ooit nog contact met je zal willen opnemen.

  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaar ik je persoonsgegevens minimaal zeven jaar omdat ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Hebben of hadden we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang ik je persoonsgegevens bewaar. Maar ik verwijder ze dus niet als ik verwacht dat ik misschien ooit nog contact met je wil opnemen. Wil je daar meer over weten? Bel of mail me dan. Dan vertel ik je welke gegevens ik van je heb en wat ik er in jouw specifieke geval mee doe.

 

Hoe beveilig ik persoonsgegevens?

Castecom neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Heb je het idee dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn? Of dat er aanwijzingen zijn van misbruik? Neem dan contact op.

 

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, aanpassen of (laten) verwijderen. Ik reageer uiterlijk binnen vier weken op je verzoek. Normaal gesproken sneller, maar ja, ik ben ook wel eens op vakantie of om andere redenen niet goed bereikbaar.

Heb je een klacht? Daarmee kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Dan hoor ik het graag! Neem contact op met:

Castecom
Karin Michielsen,
Galvanistraat 1
6716 AE, Ede (Gld)

karin@castecom.nl
06 4025 2027.

 

Pdf privacyverklaring Castecom juli 2018